2007

[Takaisin uutisiin] [2011] [2010] [2009][2008] [2006]


 

 


 

JOULUKUU

 

30.12.2007 Saluki-kummimme Heli järjesti meille kinkunsulatuskarkelot Simonniemen RH-ratsutilan maneesissa. Meillä oli mukana Pyry ja Nipsu. Aluksi harjoittelimme näyttelykäyttäytymistä ja Helillä oli monta uutta kivaa harjoitusta. Lopuksi vielä kilpailimme siitä kuka ehtii nopeimmin saada koiran seisomaan näyttelyasentoon ja yllätykseksi Pyry onnistui leikissä loistavasti. Näyttelyharjoitusten jälkeen saimme kirmata käsivieheen perässä ja lopuksi halukkaat saivat juosta pienissä porukoissa. Päivä oli oikein onnistunut! Kiitos Helille!

 

28.12.2007 Pyry täytti tänään 14kk. Aamun vietimme Mustan kanssa Haku-kurssilla ja illaksi pyyhälsimme Pyryn kanssa näyttelykäytösiltaan. Harjoittelimme esittämistä niin seisottamista kuin juoksuttamistakin sekä tuomarin kohtaamista. Muutama hyvä niksi tarttui mukaan ja näillä eväillä mennään. Toivottavasti joskus päästään kehään saakka.

 

27.12.2007 Musta osallistui kaksipäiväiselle haun tutustumiskurssille. Ensimmäisenä päivänä harjoittelimme lähinnä noutoa ja toisena päivänä noudon lisäksi otettiin muutamia näyttöjä. Mustalla oli oikein hauskaa , eikä se olisi vielä kahden päivän jälkeen ollut valmis kurssia lopettamaan. Tässäpä taas jotain uutta hauskaa, jota omaksi iloksi harjoitella.

 

18.12.2007 Pyryn aktivointikurssi päättyi. Kurssin aikana opimme monta kivaa temppua ja saimme taas uutta miettimistä pimeiden iltojen ratoksi.

 

6.12.2007 Tänään vietämme itsenäisyyspäivää Suomen täyttäessä 90 vuotta! Samalla omat pienet pennunpalleromme Zia (Adhira Liquirizia), Lilli (Adhira Libellula) ja Huttu (Adhira Luna Piena) ovat saavuttaneet hienon 7kk iän, joka oikeuttaa ne osallistumaan näyttelyssä pentuluokkaan. Hurjaa miten nopeasti aika kuluu! Paljon onnea pikkuisille merkkipäivän johdosta!

 

 


 

MARRASKUU

 

24.11.2007 Tervetuloa perheeseen "Nipsu" Asarafi Mizaaj! Kiitos Jenni, kun luotit meille tämän upean salukin! Kuva © kennel Asarafi.

 

 

21.11.2007 Osallistuimme Lohen tutkimusryhmän koirien geenitutkimukseen. Eläinlääkäri poikkesi kotonamme ja otti näytteet meidän omilta sekä ystävämme koirilta. Olihan hulinaa. :)

 

6.11.2007 Puoli vuotta on ehtinyt kulua Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) ja Keken (Necku Mexicano) pentujen syntymästä. Paljon onnea prinsessoillemme Lillille (Adhira Libellula), Zialle (Adhira Liquirizia) ja Hutulle (Adhira Luna Piena) merkkipäivän johdosta! Koko Suomi juhlisti päivää liputtamalla (Svenska Dagen).

 

2.11.2007 In Memoriam Skogsville's Ain't A Saint To Necku "Fanny"   

                   

 


 

LOKAKUU                      

 

28.10.2007 Asarafi Paiman Du-Rang "Pyry" täyttää tänään vuoden. Paljon onnea Pyrylle ja muille Asarafi P-pennuille! Kiitos Titte!

 

27.10.2007 In Memoriam Veronica "Titte" Margelin Kennel Asarafi

 

26.10.2007 Ekavintin Pikku Neiti "Lola" täyttää 5 vuotta! Paljon onnea Lolalle ja sisaruksilleen Näpsälle (Ekavintin Pikku Näppärä), Necculle (Ekavintin Pikku Pietari) ja Nerolle (Ekavintin Pikku Prinssi)!

 

20.10.2007 Hailuodon Yhdeksännet Perinteiset syysmaastot ja Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin mestaruus 2007. Asarafi Mahir Mubariz "Musta" oli kilpailussa kahdeksas pistein 477. Kilpailukausi 2007 on nyt saatu virallisesti päätökseen.

 

14.10.2007 Pidettiin SVKL:n liittohallituksen kokous, jossa kilpailuvaliokunta myönsi Arille pätevyyden palkintotuomaritehtäviin radalle sekä  Tiialle ja Jyrkille maastopalkintotuomaritehtäviin.

Paljon onnea!

 

 

 

9.10.2007 Aloitimme Pyryn kanssa aktivointikurssin Satun luona. Luvassa on arvatenkin monta hupaisaa hetkeä ja paljon päänvaivaa meille molemmille. :) Löydät lisää Pyryn kurssin kulusta Pyryn omilta sivuilta.

 

6.10.2007 Lolan ja Keken (Ekavintin Pikku Neiti - Necku Mexicano) pennut täyttävät tänään 5kk! Paljon onnea pikkuisille prinsessoillemme Hutulle (Adhira Luna Piena), Lillille (Adhira Libellula) ja Zialle (Adhira Liquirizia) perheineen! Kuvassa: Huttu - Adhira Luna Piena © Kirsi Tarvainen

                                                                        

 


 

SYYSKUU

28.9.2007 Taas on kuukausi vierähtänyt ja parti-poikamme "Pyry" Asarafi Paiman Du-Rang on nyt 11kk. Kohta juhlitaan ensimmäistä vuosipäivää :)

26.9.2007 Skogville's Aint A Saint to Necku "Fanny" 6 vuotta! Tyttärensä Lola (Ekavintin Pikku Neiti) lähettää upealle äidilleen lämpimät onnittelut syntymäpäivän johdosta!

23.9.2007 pidettiin OSVKH:n Match Show Linnanmaalla, jossa pikkuinen Zia (Adhira Liquirizia) teki ensiesiintymisensä. Se liikkui nätisti, mutta kylmä tuuli ja paikallaan seisominen ei ollut hyvä yhdistelmä. Zian tuloksena oli punainen nauha. Olen iloinen Zian reippaasta käytöksestä näyttelypaikalla ja kehässä. Kiitos Heidi!

13.9.2007 Aita on viimein valmis ja koeajettu. Nyt kasa koiria makaa tyytyväisenä massut täynnä leivinuunin lämmössä.

Kuvassa: Zia, Mona, Romi, Myran, Nuusku, Musta ja Pyry

9.9.2007 Ylistaron KV maastot juostiin kauniin, mutta viileän sään vallitessa tutulla soramontulla. Asarafi Mahir Mubariz "Musta" sijoittui 4. jaetulle sijalle yhdessä Toton (Tasia Eminence) kanssa. Molemmat saivat 466 pistettä. Musta tuntui taas nauttivat juoksustaan ja siitä olen todella iloinen. Sain myös kunnian toimia cirneco Tihun (Kimblewick Judith) handlerina.

8.9.2007 Aitaprojekti on polkaistu käyntiin. Aidan valmistumista odotetaan malttamattomana.

6.9.2007 Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) ja Keken (Necku Mexicano) pennut Huttu (Adhira Luna Piena), Lilli (Adhira Libellula) ja Zia (Adhira Liquirizia) täyttivät tänään jo 4kk. Maitohampaat ovat alkaneet vaihtua pysyviin ja tehosterokotuksetkin on jo saatu.

4.9.2007 Mielenkiintoinen pentue suunnitteilla keväälle 2008. Vanhempina ovat Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) komea Nero-veli (Ekavintin Pikku Prinssi) ja kuvankaunis Nora (Abolla Eleonora Vertragus). Tiedustelut kennel Hiekkamyrskyn

2.9.2007 Olimme Kajaanin maastokisoissa talkooapuna ja Asarafi Mahir Mubariz "Musta" vietti ansaittua viikonloppuvapaataan. Sillä oli kisakatsomossa eturivinpaikat asuntovaunun etuikkunasta suoraa pellolle. Varsinaisessa kisassa Romi (Ekavintin Leijonamieli) ja Lola (Ekavintin Pikku Neiti) juoksivat parina. Romi kadotti vieheen ensimmäiseen mutkaan jouduttuaan polvenkorkuiseen heinikkoon. Lola jatkoi matkaa hienosti, mutta päätti palata takaisin kun kaverikin kerta hetti kesken. Kotiin tuomisina oli kuitenkin 219 pistettä, jotka pikkuinen Pyry (Asarafi Paiman Du-Rang) sai tuomareilta juostuaan aamupäivän finaaliradan koekoirana. Omistaja tietysti on onnesta soikeana, kun ensikertalainen vauva-koira ylsi niin hienoon suoritukseen vaikeissa olosuhteissa.

 


 

ELOKUU

28.8.2007 Asarafi Paiman Du-Rang "Pyry" täytti tänään 10kk. Pikkuisesta pehmoisesta pentusestamme on tullut vähän isompi hassu ja pehmoinen pentunen. :)

25.8.2007 Asarafi Mahir Mubariz "Musta" osallistui SMM-07 kilpailuun ollen alkuerien jälkeen 20. pisteillä 217. Finaalipaikkaan pisteet eivät aivan riittäneet, mutta hauskaa pojalla tuntui olevan. Reissuun Musta pääsi yhdessä Kemiläisen ystävänsä Pepin (Aziz Valei) kanssa. Yhdessä ihmeteltiin kilpailualueen laidalla laiduntavia lehmiä ja nautiskeltiin Tammelan upeista puistoalueista.

19.8.2007 Ari suoritti viimeisen tuomariharjoittelunsa HVK:lla.

18.8.2007 Musta (Asarafi Mahir Mubariz) osallistui Tampereella järjestettyyn Salukikerhon ratamestaruuskilpailuun. Alkuerissä poika sijoittui viidenneksi, mutta paransi juoksuaan finaaleissa ollen kolmas ajalla 34,89.

Kuva: Viki Kulmala

6.8.2007 Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) pennut Lilli (Ahdira Libellula), Zia (Adhira Liquirizia) ja Huttu (Adhira Luna Piena) täyttivät 3 kk. Ensimmäiset rokotukset on nyt saatu ja kuukauden päästä tytöt pääsevät valloittamaan maailmaa.

Kuva: Adhira Libellula "Lilli"  © Annika Räty

 


 

HEINÄKUU

28.7.2007 Oulun perinteiset Yöttömän Yön juoksut pidettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti Virpiniemessä. Musta (Asarafi Mahir Mubariz) ja Lara (Aziz Velayat) tekivät saluki-historiaa juoksemalla radalle ensimmäiset saluki-tulokset. Mustan aika oli 34,36 joka merkittiin uudeksi rataennätykseksi ja samalla Mustasta tuli Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirinmestari. Kilpailun aloitusta jouduttiin siirtämään tunnilla rankkasateen vuoksi, mutta rata oli kilpailun alkaessa erinomaisessa kunnossa ja kaverusten juoksu mukavaa katseltavaa. Ajankulusta kertoo taas se, että lauantaina pikkuinen Pyry täytti jo 9kk. Onnittelut Pyrylle ja sisaruksille!

25.7.2007 Ahkeroimme koko päivän takapihan kimpussa ja "Puolenhehtaarin metsän" pohjatyöt saatiin hyvälle mallille. Onneksi avuksi saatiin traktori kaikenlaisine apuvälineineen, joten ihan jokaista juurakkoa ei ollut pakko käsipelillä ylös kaivaa. Nyt alue näyttää jo varsin lupaavalta. Mitäpä sitä ei koiriensa eteen tekisi :D

22.7.2007 Vietimme mukavaa kisaviikonloppua Jyväskylässä KV maastojen merkeissä. Sää oli mitä kaunein; auringossa oli varsin lämmin, mutta varjossa oli sopivan viileää. Musta (Asarafi Mahir Mubariz) juoksi hienon alkueräjuoksun saaden 242 pistettä. Finaalissa saldoksi jäi 219 pistettä. Kokonaispisteillä 461 Musta sijoittui kolmanneksi SA:n kera. Kisat oli Jyväskylässä järjestetty jälleen kerran erinomaisesti! Paluumatkalla kävimme vierailulla Hutun (Adhira Luna Piena) luona Konnevedellä. Oli ihanaa nähdä reipas ja iloinen pentu ja siihen tyytyväiset omistajat. Tyttäret täyttivät tänään 11 viikkoa.

19.7.2007 Asarafi Hakuna Ma-Ta-Ta "Myran" täytti 11 vuotta! Syntymäpäiväterveiset lähtevät Myranin veljille Hakille (Asarafi Haqiiqi Harran) ja Mustille (Asarafi Hasuna Harriman) merkkipäivän johdosta! Syntymäpäivän kunniaksi Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) siskopuoli Olivia (Ekavintin Uniikki) sai 1 + 2 reipasta italiaanovauvaa! Paljon onnea päivänsankareille!

Kuva: Heli Perkkiö

18.7.2007 Myranin (Asarafi Hakuna Ma-Ta-Ta) siskontyttö Sima (Asarafi Nasima Al Amiir) ja sulhasensa Puuma (Firuza Awn Impuuma of Annw) saivat  2 + 6 reipasta pentua. Lisätietoja Kennel Asarafi

14.7.2007 Lolan ja Keken pennut löytyvät nyt Kennelliiton KoiraNettistä. [Linkki]

8.7.2007 Viimeinen pikku-Adhira lähti tänään maailmaa valloittamaan. Annika saapui varhain aamulla Lilliä (Adhira Libellula) hakemaan ja vietti kanssamme koko päivän. Se oli todella mukavaa, sillä ehdimme tutustua toisiimme ja pentu uuteen omistajaansa. Talo tuntuu ihmeen hiljaiselle pentujen lähdön jälkeen. Onneksi oma pieni Pyry-pentu (Asarafi Paiman Du-Rang) pitää homman tasapainossa. Tänään Lolan ja Keken tyttäret täyttivät jo 9 viikkoa.

4.7.2007 Adhira Liquirizia "Zia" muutti Heidin ja Mona-italiaanon (Ekavintin Piccolo Violino) luo Ouluun. Ensimmäinen päivä uudessa kodissa on mennyt silläkin erittäin hyvin. Saan olla todella ylpeä reippaista tyttösistä! Lilli (Adhira Libellula) jää vielä hetkeksi mamman huomiin odottamaan viikonloppua.

1.7.2007 Pennut täyttivät tänään 8 viikkoa ja ovat nyt luovutusikäisiä. Hutun (Adhira Luna Piena) ensimmäinen yö uudessa kodissa sujui hienosti ja neiti on tottunut uusiin ympyröihin nopeasti. Siitä olen todella hyvilläni!

 


 

KESÄKUU

30.6.2007 Huttu (Adhira Luna Piena) muutti tänään uuteen kotiinsa Konnevedelle Kirsin, Pasin ja Jalmari-kissan luo. Loput jäävät vielä vähäksi aikaa odottamaan vuorojaan. Onneksi ei talo tyhjene kerralla! Onnea ja menestystä Hutulle ja uudelle perheelleen!

29.6.2007 Pennut saivat tänään mikrosirut. Kaikki sujui hienosti ja tytöt olivat todella reippaita koko operaation ajan.

28.6.2007 Asarafi Paiman Du-Rang "Pyry" täyttää tänään 8kk. Pyry lähettää terveisiä sisaruksilleen ja kasvattajalle!

27.6.2007 Pentujen ensimmäinen kontakti eläinlääkärin kanssa oli tänään tehty pentuetarkastus. Tyttäret todettiin terveiksi, hyvinvoiviksi ja reippaiksi vesseleiksi. Samalla kertaa tutkittiin myös veteraani-ikäiset koirat. Valitettavasti Myranin (Asarafi Hakuna Ma-Ta-Ta) sivuääni on tullut huomattavasti selvemmäksi ja se aloittikin tarkastuksen jälkeen sydänlääkityksen. Toivottavasti kesästä ei tule liian lämmin, niin Myranin on helpompi olla.

24.6.2007 Asarafi Mahir Mubariz "Musta" juhlii 5-vuotissyntymäpäiväänsä! Onnittelut Mustan sisaruksille Tepille (Asarafi Musafat), Spotille (Asarafi Mustakim), Miisulle (Asarafi Majiid Misumish), Iiralle (Asarafi Mariirah) ja Nipsulle (Asarafi Mizaaj)! Pyry lähettää syntymäpäiväonnittelut isälleen Spotille :) Juhlapäivän Mustan ja sisarusten kanssa jakavat Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) pennut Huttu (Adhira Luna Piena), Lilli (Adhira Libellula) ja Zia (Adhira Liquirizia), jotka täyttävät samana päivänä 7 viikkoa.

Asarafi Mahir Mubariz "Musta"

Kuva: Heidi Koivula

19.6.2007 Pentujen rekisteripaperit saapuivat postin mukana Kennelliitosta. Saanko esitellä Adhira Libellula "Lilli", Adhira Liquirizia "Zia" ja Adhira Luna Piena "Huttu"!

17.6.2007 Pennut täyttivät sunnuntaina 6 viikkoa. Pentujen päivät kuluvat leikkien, ulkoillen ja vierailulla käyvien ystävien kanssa puuhastellen. Lola (Ekavintin Pikku Neiti) on aloittanut taas metsälenkeillä käymisen muun lauman ja koirakavereidensa kanssa. Uusia kuvia tytöistä.

10.6.2007 Pennut täyttivät 5 viikkoa. Joka paikkaan riennetään juoksujalkaa, kun kaikki täytyy ehtiä kokemaan ja näkemään. Taloa on tutkittu jo parin huoneen verran ja ulkoilukin tuntuu mukavalta kauniissa auringonpaisteessa. Kuvaaja ei enää juurikaan ehdi mukaan tyttösten touhuihin. Uusia kuvia.

3.6.2007 Pikku prinsessat täyttivät tänään 4 viikkoa. Pentulaatikossa käy jo vilske, kun pienet harjoittelevat laukka-askeleita ja teuhaavat ja leikkivät. Pikkuhiljaa totutellaan syömään "oikeaa" ruokaa. Kohta pentulaatikko käy pieneksi, kun tytöt kurkkivat jo kiinnostuneina oviaukosta suureen maailmaan.

 


 

TOUKOKUU

28.5.2007 Asarafi Paiman Du-Rang "Pyry" täyttää tänään 7kk. Onnea Pyrylle ja sisaruksille merkkipäivän johdosta!

27.5.2007 Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) tyttäret täyttivät 3 viikkoa. Pennut ovat jänteviä ja ottavat ensimmäisiä horjuvia askeleitaan. Leikkivät jo kovasti ja uni ja maito maittaa. Uusia kuvia pennuista.

27.5.2007 SSaK:n mestaruusmaastot juostiin jo perinteiseksi muodostuneessa paikassa Valkeakoskella Ilolan mailla. Sää oli viikonlopun aikana varsin vaihteleva aamun koleudesta päivän paahtavaan kuumuuteen. Koiria oli paikalla yhteensä 57. Asarafi Mahir Mubariz "Musta" sijoittui kilpailussa puolen välin paikkeille ollen 28. pisteillä 401 ja saaden SA:n.

20.5.2007 Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) pennut täyttivät 2 viikkoa. Silmät alkavat aueta ja tyttäret pyrkivät jo kovasti nousemaan jaloilleen. :)

13.5.2007 Juostiin Suomi-Cup Hyvinkään vinttikoiraradan kentällä. Sää oli hieno, järjestelyt toimivat ja radasta oli arvokilpailun mukaisesti tehty mielenkiintoinen ja vaativa. Asarafi Mahir Mubariz "Musta" sijoittui alkuerien jälkeen kuudenneksi pisteillä 231 ja paransi tuttuun tapaansa finaalissa saaden 251 pistettä. Yhteispisteillä 482 Musta sijoittui tiukassa kamppailussa neljänneksi.

6.5.2007 Lolan ja Keken (Necku Mexicano - Ekavintin Pikku Neiti) pennut syntyivät; kolme sievää tummaa prinsessaa valkein merkein. Lola on uskomattoman hieno ja tunnollinen emo. Emo ja pennut voivat hyvin. Kuvia pennuista vuorokauden ikäisinä.                          

 

 


                 

HUHTIKUU

 

28.4.2007 Asarafi Paiman Du-Rang "Pyry" viettää 6kk synttäreitään! Paljon onnea Asarafi P-pennuille. Synttäreitä vietettiin etelässä pentutapaamisen merkeissä. Pyry kävi lenkillä kotimontulla omien kavereidensa kanssa. Kuva Heidi Koivula.

 

22.4.2007 Lolan (Ekavintin Pikku Neiti) pikkusisarukset syntyivät. Max ja Fanny (Necku Hiekkamyrsky - Skogsville's Aint A Saint To Necku) saivat 1+2 suloista pentua. Paljon onnea pikkuisten johdosta! Lisätietoja pennuista kennel Ekavintin.

21.4.2007 Lolan massu kasvaa hyvää vauhtia. Kuvia Massusta.

10.4.2007 Kävimme Lolan kanssa klinikalla. Ultrassa näkyi 4 pentua. Jäämme jännityksellä odottamaan toukokuun alkua ja pikkuisten syntymää.

1.4.2007 Osallistuimme ratatuomarikursseille Riihimäellä.

 

 


 

MAALISKUU

28.3.2007 Asarafi Paiman Du-Rang "Pyry" täytti 5 kuukautta. Kuvia Pyrystä.

23.3.2007 Pieni prinsessamme Mona (Ekavintin Piccolo Violino) täyttää tänään 2 vuotta! Paljon onnea päivänsankarille sekä sisaruksilleen Lurulle (Ekavintin Maestro Legenda), Vertille (Ekavintin Maestro Mistico) ja Lilalle (Ekavintin Lila Violino)!

21.3.2007 Olemme muuttaneet. Uusi majapaikkamme löytyy Kellosta, Oulun ja Haukiputaan rajalta.

8.3.2007 Lola astutettin torstaina. Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 19. Lisää pennuista Pentu sivuilta

 

                         


 

HELMIKUU

 

28.2.2007 Asarafi P-pentue 4kk. Paljon onnea Pyrylle (Asarafi Paiman Du-Rang) sisaruksineen.

 

24.2.2007 Nuuskamuikkunen (Ekavintin Nuuskamuikkunen) saavutti tänään kunnioitettavan iän 9 vuotta! Erityisonnittelut Nuuskun Lili -siskolle (Ekavintin Pikku Myy) juhlapäivänä!

 

17.2.2007 Ekavintin Leijonamieli "Romi" täytti 5 vuotta! Paljon onnea sisaruksille Ronjalle (Ekavintin Ryövärintytär) ja Pepille (Ekavintin Pitkätossu)!

 

                          

 

 


TAMMIKUU

 

20.1.2007 Pentuja suunnitteilla 

                keväälle 2007

 

               i. Necku Mexicano 

               e. Ekavintin Pikku Neiti

 

Lisää pennuista Pentu sivuilta

 

 

                                                                     Kuvassa: Ekavintin Pikku Prinssi ja  Pikku Neiti     

 EMME LAINAA KUVIAMME VIRTUAALI KENNELEIHIN                                webmaster@adhira.org                                © Adhira